Pelastustottista!
21.02.08  21:00
Lähdin siinä puoli kuuden aikaan ajelemaan Ahlströmin kentälle tottelevaisuus harkkoihin. Tuli paljon uutta ja paljon myös vahvistusta mun omiin mietteisiin. Veikko osaa selittää ne asiat sillä lailla, että ne tajuaa.

Nyt helpottaa kun osaan tehdä Lunan kanssa seuraamisharjoituksia. Aikaisemmin mun ongelma on ollu se kun en ole tiennyt oikein mitä olisin tehnyt koiran kanssa ja miten. Nyt on ainakin yksi harjoite lisää, jota voin työstää. Veikko teki mulle sellasen neliön maahan ja joka kulmaan viivat ennen käännöstä. Noiden viivojen kohdalla mun täytyy jo antaa koiralle käsky "seuraa", jotta sekin tietää mitä tulee tapahtumaan eikä jää ihmettelemään. Toi oli oikeestaan ensimmäinen oikee seuraamisharjoite joka ollaan tehty, kun siellä kks:n koirakoulussa se on hiukka sellasta että kaikki menee miten menee ja kukaan ei oikein kommentoi menoa. Ymmärrettävää tietysti kun on niin paljon koiria, sieltä lähinnä olenkin yrittänyt hakea harjoitteita, joita voisin kotona sitten treenata lisää.

Tuollakin oli toi palkkaaminen mun ongelma, en osaa sitä tehdä. Olis niin paljon helpompi tunkee sitä namii naamaa. Täytyy tehdä musta noille koirille niin ihana juttu, et sanoin mitä vaa ni se on parasta palkkaa maailmassa... Kumpa vaan oppisin sen itse nopeasti, se nopeuttaisi tota noitten oppimista.

Kokeneemmat menivät sitten muita harjoitteita, kuten L kuviota jossa piti käskeä koiraa maahan ja lisätä vauhtia juoksuksi yms. Mentiihän me seuraamisharjoituksia ringissäkin ja siinä vaihdeltiin suuntia yms.

Jäi kyllä hyvä kuva noista harkoista, kun niistä Rudin harkoista kirjotin kun siellä Rudillakin alko jo mielenkiinto laskea sen saman junnaamisen kanssa.

 Huomenna vaan treenaamaan kumpaakin karvakuonoa :)....


Luna haukkui harkoissa tosin jo ennen ku oli löytäny koko ihmisen. Sain sen opetettua haukkumaan ja ens harkoissa aionkin sanoa että voi haukuttaa reilusti, katotaan sitten miten menee. Huomenna pelastustottikseen kirjoittelen sitten huomenna miten siellä meni ja mitä jäi käteen...


Pelastuskoiraharkkoi
10.02.08   20:20

Eilen taas kirjottelin harkkojen jälkee tänne miten hienosti meillä meni (ainakin omasta mielestä) Lunan kanssa pelastukoiraharkoissa, mutta sitten painoin jotain ihmeen taika nappia vahingossa ja kaikki katosi, äääkkkkk!!! Että se osaa olla raivostuttavaa kun kaikki kirjotukset katoaa ja joutuu aloittamaan alusta.
Noh ei auta muu ku kirjoittaa uudestaan. Elikkäs Luna oli nyt toisen kerran siellä harkoissa ja sille otettiin makkara rinkiä aluksi. Meni tosi hyvin, se tiesi jo heti mitä tapahtuu ja menikin innolla makkaroiden luo ja samalla ihmisten. Otettiin Lunalle peräänajo ja sekinmeni yllättävän hyvin. Jouduin sanomaan hae ukko käskyn varmaan 3-4 kertaa en oo ihan varma ku jännitti niin paljon se oma suoritus etten sitä koiraa niin huomannu:) Se kuitenkin löysi sitten sen kadonneen lampaan. Olin tosi tyytyväinen. Mun pitäis vaan opetella iloitsemaan enemmän kun esim. vien koiraa takaisin autolle ja kun se on tehnyt löydön. Nyt se on mun osalta aika vaisua, se on vaan niin vaikeeata ku en oo sellanen ihminen, ni joutuu oikee pinnistelee.
 
Sain olla itse makkara ringissä muille koirille ja sain olla jopa piilossa isolle saksanpaimenkoiralle, joka haukku niin lujaa sinne pönttöö mis olin piilos et korva vinku vaa. Mut oli se kiva tunne ku se lähesty ja koko tanner tömis ja kuuli kuinka nenä kävi. Sitten ku se oli varma et tuolla se on niin alko se mahtavan kuulonen haukkuminen, siin vaihees vaa toivo et tulispas se nopee se ohjaaja ku ne korvat soi. Meillä meni nyt 2,5 tuntii, ku siellä oli mun työkaverikin ensi kertaa sen bokserin kanssa. Kivaa oli ja paljon oppi uutta.