Toissapäivänä alkoi meillä se toko-osuus agin alkeiskurssista. Viisi kertaa on tokoa ja sitten on loppukoe, jonka suorittaneet tai parhaiten suorittaneet pääsevät jatkamaan agin alkeiskurssille. Aika oudon kuuloinen juttu. Koiria oli ilmoittautunut 37 ja 25 pääsee jatkamaan. Meidät jaettiin heti mineihin, medeihin ja maxeihin. Olin tietty mini luokassa. Meillä oli sellainen ihan kivan oloinen nainen opastamassa. Muuten olin tyytyväinen, mutta kamala kiire ja ei osattu kertoa kunnolla mitä ollaan tekemässä ja jäi jotenkin huono maku suuhun ekasta kerrasta. katselin maxi koirien menoa ja siellä huutaa naisohjaaja pää punaisena nuorelle tytölle, joka ei varmasti edes tiennyt mitä kontaktin otto koiraan tarkoittaa. Kamalaa rääkymistä harjoitus alusta loppuun. Mun työkamu oli siin ryhmäs ja sano et sääliks kävi kahta aika untuvikkoo koiraharrastuksen parissa olevaa.. En nyt edes sano seuran nimeä tai kuka huusi tai no ei se kyllä edes esitellyt itseään tuli vaan ringin keskelle mesoamaan....

Taitaa tän neidin alkeiskurssi jäädä käymättä kyseisessä seurassa. Aioin mennä nyt kuitenkin katsomaan vielä kerran minkälaista ja onko samanlaista menoa. Luulin aina, että kyseisessä seurassa on oikein ystävällinen opetustapa ja mukavia ohjaajia. No olin väärässä. Asiat olisi voinut sanoa huomattavasti kauniimmin ja rauhallisemmin. Samoin oli outoa kun koiria laitettiin ihan nenät vastakkain heti alkuun. Lunankin kimppuun meinasi hyökätä toinen koira, kun ei omistaja tajunnut pitää koiraansa kunnolla kiinni, eikä kukaan sanonut ettei koirat saa seurustella. Kiva siinä itse sitten alkaa sanomaa, että älä anna koirasi tulla lähemmäs. Alkuun olisi voinut kertoa säännöistä, sillä mukana oli aika paljon nuoria ensikoiran omistajia.
No opinpahan ainakin mitä ei meidän alkavalla alkeiskurssilla sitten tule tehtyä. Ja rauhallinen ja ystävällinen lähestymistapa on takuula se paras ja ainoa vaihtoehto.

Kolme koirakkoa lopettaa varmasti kesken juuri tuon käytösken takia. Ei sinne kukaan haukuttavaksi lähtenyt, vaan viettämään hauskaa aikaa koiransa ja koira ihmisten kanssa.