Lunan kanssa startattiin lauantai aamu pelastustreeneillä. Oli kivat treenit noin ylipäätään ja melko monta osallistujaa. Olikohan meitä kahdeksan koirakkoa.

Lunalla meni hyvin ja huonosti. Lunahan on nykyisin jo ihan täpinöissään kun aletaan lähestyä harjoittelupaikkaa ja autossa ollessa yksinkin harkkapaikalla se pitää ääntä. Toi on kaikki ihan uutta käytöstä siltä.
Aluksi otettiin Lunalle taas sitä makkararinkiä, mikä on ihan hyvä. Sen se tajuaa jo hyvin ja tarkotus nyt olikin, että katkastaan se innostus kesken. Ja se oliski toiminu varmasti oikein mainiosti, mut ku Luna oli jo päättäny et se ei mun luo tuu ku ei mult saa makkaraa. Sehän sitten ei tietenkään antanu mun ottaa kiinni ja lähti ettii ihmisilt lisää makkaraa. Huusin ja peräännyin, mut ei oikee tulosta, no siin vaiheessa koira oli jo käymässä metsän rajassa. Voi hel...ti ajattelin vaa.
Lähn juoksee sitä tietä pois koko harjoittelu paikalta ja tulihan se vihdoin mun luo. Otin sen siihen kravatti otteeseen, vaikka ajattelin pääkopassa, et laita se kunnolla pantaa, mut en laittanu. Ja sithän se jo luiskahti pois ku oltii aika lähellä. Argggg....

Sama metsästys alko. Huusin ei oikee vaikutusta. Se kävi kahden ihmisen luona, mut ei antanu kiinni. Sit se tuli vähä mun luo ja yritin ottaa kiinni, sain siihen koskettua niin se pysähty. Sit se oli vaa pannassa ja päästin sen siitä peräänajoon. Aika show:ta taas alku.
Peräänajo meni omasta mielestä ainakin tosi hyvin ja se meni ja löysi heti ja pysyikin siellä nätisti, sit vaa kehut ja takas autoo...

Mulla onkin nyt kotiläksynä luoksetulon harjottelua ja kaikkee siihen liittyvää. Se kuitenkin ärsyttää ku se peijoona kuuntelee ja tottelee mua ihan kiltisti muualla, mut tuolla ku on kaikkee parempaa (ainaki makkara) ni ei se sit siellä.

Meninkin sitten hiukka myöhemmin kentälle harjottelee luoksetuloo ja seuraamista Lunan kanssa ja meni älyttömän nätisti. Seuraamisessakin se otti katsekontaktia ja oli oikein iloisen oloinen. Luoksetuloissakin tai en varsinaisesti luoksetuloja ottanu vaan että menin sitten itse takaisin koiran sivulle, mutta siis niissäkin Luna oli niin mallikkaasti. Olin sellasella kentällä missä oli häiriötekijöitä aina välillä, kun ihmisiä kulki ohi, mutta nekään ei saanut Lunaa herpaantumaan. Täytyy nyt vaan joka päivä treenata hieman niin luulisi alkavan tulosta näkymään, kunhan vaan treenaan oikein.
1338442.jpg
Luna kesällä -07