koirakoulua
17.02.08  

Oltii siis sunnuntaina koirakoulussa, sellasessa mölliluokassa, joka on jo hiukka kehittyneimmille koirakoille. No se oli ehkä jo liiankin vaikeeta rudille.
Heikkoja kohtia meillä oli liikkeestä maahan meno, Liikkeestä seis ja seuraaminen sivulla täyskäännökses. Muuten koira osas yllättävän hyvin, kun ei niin paljoa olla kuitenkaan noita mitään harjoiteltu. Mun ongelma on just ollu se kun en oo oikee keksiny mitä liikkeitä olisin opettan ja miten. Nyt kun tiedän mitä pitää hioo ja opetella muutenkin kokonaan, niin on huomattavasti helpompaa.
Rudille myös tollaset tunnin harkat on liikaa tollast jäykistelyy. Se selkeest alko hiipumaa loppuvaiheessa ja mielenkiinto laskemaa. En sit ihan kaikkee tehny tai tein vaikeist jutuist vähän helpompia versioita.
Täytyy nyt vaan treenata koiraa lisää ja omia taitoja myös ohjaajana. Kirjottelen lisää kunhan ehdin treenata tota koiraa kunnolla...

1322565.jpg
Kesäinen kuva pakko laittaa loskan keskellä kun elellään..




Agia
16.02.08

Nii joo ne lauantain agility harkat meni niin penkin alle ku vaa olla ja voi. Mulla oli ihan naatti olo illalla ja ajattelin että en mene. Noh kuitenkin sitä sit ajatteli et jos en mee ni minuu kaduttaa sit myöhemmin. Mentii ja oli aika vittumainen olo. Olis siis ollu parempi jos olisin jääny kotii. Heti eka harjotus pätkä meni huonosti, koira ei kuunnellu ja ite sekoilin sanoissa. Ku otettii se sama pätkä uudestaa ja tsemppasin ni koiraki meni tosi hyvin. Ohjaajaki sano et huomas heti et mä tsemppasin.

 No kaikki muut osiot menikin sit huonosti ja lopetin Rudin kanssa helppoon onnistuneeseen hyppy sarjaan. Muut jäi tekemään harkat loppuun ku mä vaa kattelin. Rudi siinä viimesessä sarjassa ei enää kuunnellu mua yhtää ja huiteli menee ja söi kakkaa. Sitä ei kans kiinnostan yhtää ja multa meinas mennä koko ajan hermot. Ei se ollu kummallekaan mielekästä, joten oli parempi viedä se koira autoo onnistuneen suorituksen jälkee. Näin se oli ihan ok.
Sen tiedän et jos on joskus muulloin tollanen olo niin en lähe minnee koirien kanssa, koska se on vaa takapakkia kaikessa harjoittelussa. Opinpahan tostakin kuitenki :)

1311253.jpg
Känkkäränkkä puu kuvaa mun sen päivän tunnelmia..
Eikös näytäkin kuin puun keskeltä tulis joku iso linnun tai lohikäärmeen pää ja kaulaa. Musta näytti ja se oli ikuistamisen arvonen..




Onnistunutta agia
10.02.08 20:25

Rudilla meni agilityharkat todella hyvin ja hauskaa oli. Tehtiin sama rata, joka meillä oli maanantaina siellä möllikisoissa. Oli tosi kiva kun pääsi korjaamaan omat virheet. Rudilla menikin niin hyvin koko rata ja se oli ihan liidossa koko ajan. Oli niin nastaa ku se nautti oikein silmin nähden. Kaikilla koirilla meni oikeestaa hyvin se rata. Aika helppo ratahan se oli, mut sitäkin hauskempi ku pääs revittelee.

Piirrustus sai hyvät arvostelut ja voitti palkinnon. Mitkään mittasuhteet ei tietenkään ole oikeat tässä piirrustuksessa, mutta se on suuntaa antava.

1281617.jpg





Agility kisat

04.02.2008 - 20:23
Tulin juuri kotiin agilitykisoista, joissa me osallistuttiin vain möllikisoihin, jotka ovat epäviralliset agilitykisat. Eihän meistä olis vielä oikeeseen kisaa, nytki jo jalat alkoi täristä niin paljon, siis mulla..
No onnistuin ainakin yhdessä suunnitelmassa, päätin että viimeksi kesällä kun otin rudin autosta jo paljon ennen omaa vuoroa ehti koira jo tylsistyä ja mennä ihan oudoksi, sitä ei kiinnostanut enää mikään ja kisa meni tosi huonosti meidän osalta. Nyt tein niin, että otin koiran ulos vasta kun olin jo tutustunut rataan. Startattiin viidentenä, joten aikaa jäi juuri sopivasti paikan katsastamiseen. Paikkahan oli jo tuttu kun siellä on aina harkat, mut oli niin paljon koiria ja ihmisiä.

Sitten tuli meidän vuoro, sain koiran jo ihan innostumaan lähdössä ja alku lähti lupaavasti. Hypyt oli Rudille vaan hiukka liian korkeita 35cm, joka on yli Rudin pään, sen olisi siis niin paljon helpompi mennä ali kuin yli. Koira kultani kuitenkin tietää että ali ei mennä, joten se lähes joka esteen edessä empi ja tassutteli paikoillaan ennen kuin hyppäsi ja sai sitä kyllä kannustaa niin pirusti. Mutta sitten oli putki ja A-este ja vauhti yltyi, kunnes taas hyppy ja skriiikkk jarrut vinku ja taas tassuteltii esteen edessä.

Puomilla tein itse kohtalokkaan virheen,  kun sanoin vaan, että kiipee kiipee ja kun aina sanon, että puomi kiipee. Noh ohihan se koira meni kun en osannu sanoo oikeeta käskyy ja mitäs sieltä sitten löytykää, HEVOSEN PASKAA, nam ihanaa. Siihen sitten jäätii syömää parit nokareet ja takasin putkee mistä tultii, voih. No loppu rata meni sit ihan hyvin ja sijoituksena oli 11  kolmestatoista koirakosta. Rudi sai kaikkien sympatia pisteet. Oli kuulemma kaikki sanoneet aina ku haukku hyppäs, et ooo ku söpö ja sitä rataa. Kylhän sit radan jälkee tuli monet rapsuttelee ja sanoo kuinka ihana se oli ja onhan se.

Olin tosi tyytyväinen koiraan sillä se todellakin yritti parhaansa ja oma mokani se oli ku meni sanat sekasin ja sen jälkee koiralla kakat suuhun. Ens kuussa uudelleen jos vaan töiltä pääsen.
Lunakin oli mukana vähän kattomassa menoa. Onhan sitäki hyvä totuttaa jo kaikkeen hälinään mitä noissa kisoissa ja muissa tapahtumissa on. Tälläinen pikkutarina tälle illalle.


Tulokset

Tässä vanhoja kuvia kesältä...
1267460.jpg

1287645.jpg