Mentiin sinne Porvooseen torstaina. Lääkäri tutki silmän mitä ihmeellisimmillä vempeleillä ja tulos oli että silmässä ei ole mitään viiltoa tai muuta häikkää, paitsi että siellä ihan silmän takana siis tosi takana on kamalan paha tulehdus, joka on jo nyt tuhonnut osia silmästä. Ei siis ole varmaa palautuuko koiran silmään näkö. Yhtä hyvää siitä ei koskaan enää tule, mutta tuleeko minkään asteista näköä jää nähtäväksi.
Koirasta otettiin verikokeet ja niistä katsottiin kaikki mahdollinen.

Seuraavana päivänä soitin lääkäriin ja sain kuulla tuomion. Koiralla oli tulehdus arvot taivaissa, mutta muuta vakavaa ei löytynyt. Rudi sai suoraan silmään laitettavaa antibioottia ja sitten reseptin suun kautta otettavia antibiootteja. 16 päivän kuuri kahdesti päivässä. Kolmesti pitää laittaa silmään antibioottitippa ja vielä jos se pupilli pienenee niin myös sitten sitä lääkettä joka laajentaa sitä.

30.4  meillä on Porvoossa kontrolli käynti ja katsotaan silmää uudelleen. Samalla siis uusi verikoe. Toivottavasti jo sitten selviää onko pelkkä silmätulehdus, vai mitä......?