Eilen oli niin ihana kevät päivä etten malttanu edes nukkua pitkään. Jo yhdeksältä oltiin koirien kanssa metsässä juoksemassa. Sielläkin oli niin rauhallista ja linnut lauleli laulujaan.
Heitettiin se normaali pituinen lenkki vaikka olis voinu sään puolesta olla kauemmin, mutta ku luvattiin mennä entisten naapureiden luo kahville äiskäni kanssa. Koirat sai hetken temmeltää takapihalla, mutta ei Rudia voi jättää sinne vartioimatta tai se on kaivanu kaikki kukkapenkit ihan ympäri. Ent. naapureilla on ranskanbuldoggi narttu Juulia. Luna ja Juulia ei oikein toisistaan välitä. Rudi ei reagoi moiseen koiruuteen laisinkaa. Lunalla ja Juuliallakin menee hyvin ulkona, mutta sisällä Juulia ei päästä Lunaa silmistä ja niillä on sellasta tuijotus kisaa vähän väliä.  Luna oli vielä sitä mieltä, että Juulian ei sitten tarvi saada multa rapsutuksia ollenkaan... En edes viiitsinyt yrittää silittää sitä Juuliaa sisällä, kun neideillä oli sitä kaiken näköstä käytöstä päällä.

Kotiin mentiin siitä sitten ja saman tien melkeen puistoon treenaamaan Lunan tottista. Mun kamut tuli koiriensa kanssa Jaden  ja Lakun. Otettiin kentällä kaikenlaisia kiemuroita ja harjoitteita. Alkaa toi Luna osaamaan kaikenlaista uutta, mutta pikku hiljaa...

Käveltiin kaupungilla ja mentiin sitten puistoon ja vein Lunan kotiin ja hain Rudin treenaamaan keppejä. Meni taas kepit tosi nätisti. Eka se meinas mua alkaa komentamaan ja ei millään meinannu mennä viimeistä keppiä. Mutta muutaman toiston jälkee se viimenenki keppi sieltä löyty ja alko mennä jo ilman mun jatkuvaa ohjaamista. Vautsi!

Lakukin koitti keppejä ja meni eka kertalaiseksi aika hyvin. Tai tosi hyvin. Tajus jo haukku hiukan mikä on noitten kepukoiden tarkoitus. Itselläni onneksi alkaa se koulutusohjaaja koulutus ni osaan sitten neuvoa oikein ja sillä lailla että tajuaa. Kamalan vaikeeta se onkin neuvoo sellasta ihan uutta asiaa toiselle ku se on itselleen niin itsestään selvyys ja muutenkin selkee juttu.
Rudin kanssa  saatettiin tytöt autoille ja mentiin itse kotiin huilimaan ennen töihin lähtöä. Meni meillä kolme tuntia aikaa kaikkeen tohon "Tokoiluun".

Laitetaan hiekkainen huhtikuinen maisema  etelä-suomesta.

1469898.jpg